Ірина Здрок вже більше року відсортовує органічні відходи. Аби займали менше місця, підсушує їх просто на балконі. Залишки відвозить у компостну яму до родичів.

"Нам підказали добрі люди, що це можна все сушити: воно зменшується в об’ємі, його простіше транспортувати воно стає взагалі легке. В мене все воно використовується в пластикових контейнерах", – розповіла активістка.

Читайте також: Чоловік з Індії прибрав один з найбрудніших пляжів у світі: вражаючі фото

Ще один спосіб прискорити процес переробки відходів – посипати їх бокаші. Це пшеничні висівки з ефективними мікроорганізмами. Результат – утричі менший залишок, яким можна підживлювати рослини.

"Закладаються відходи або посипаються бокаші, або проливаються розчином ЕМ-рідини, зверху ставиться щось важке, щоб витиснути повітря. І це все закривається щільно", – розповіла представниця Клубу органічного землеробства та пермакультури Тетяна Чучко.

Окрім цього, зовсім безкоштовно харчові відходи приймають у еколого-натуралістичному центрі – на корм тваринам.

Читайте також: Надзвичайний екологічний стан: медики заявляють про критичну ситуацію у Львові

Як зменшити кількість відходів можуть дізнатись усі львів'яни. Вони можуть долучитися до експериментальної ініціативи Zero Waste до 25 червня. Результати ж усього експерименту обіцяє взяти на озброєння міська влада Львова.

Про дійсні мотиви протесту Олега Березюка та способи вирішення сміттєвої блокади Львова – дивіться у програмі "Лівий берег" з Сонею Кошкіною на 24 Каналі 20 червня о 20:00